top of page
130803444_1839305689573571_8391074553346816341_n.jpg

D E  B O E R D E R IJ

HOEVE SCHOLTISSENHOF

HoeveBoeve_Icon-Tractor.png

AGRARISCH FAMILIEBEDRIJF

Onze unieke manier van opvang onderscheidt zich van de reguliere kinderopvang door de mogelijkheid tot de samenwerking met het agrarisch familiebedrijf. Op ons familiebedrijf, 200 meter van de kinderopvang, worden aardappels, granen en suikerbieten geproduceerd door vader, neef en oom. De samenwerking met het boerenbedrijf is dan ook dagelijkse structuur. Hierdoor bieden wij een veelzijdige en natuurlijke speel- en leeromgeving.  

  Met de bakfiets een bezoekje brengen bij de boerderij; 

  Spelen op de speciaal ingerichte speelplek op de boerderij;

  Het zien groeien van de maïs en aardappelen;

  Meehelpen in de moestuin;

  Picknicken in het weiland;

  Sporen zoeken in het bos;

  Met laarsjes aan stampen in de plassen;

  Rennen door de weilanden.

SanneCreuëlsPhotography-HoeveBoeve-235.jpg

HOEVE SCHOLTISSENHOF

Even niks hoeve

Zorgboerderij

Naast het boerenbedrijf zit ook zorgboerderij Hoeve Scholtissenhof aan onze opvang gevestigd. Mijn zus Chantal exploiteert deze dagopvang.

In een sfeervolle binnen- en buitenruimten kunnen de ouderen genieten van een dag bij de zorgboerderij. De ouderen kunnen deelnemen aan activiteiten, genieten van de plek en bedrijvigheid. De moestuin en de verschillende dieren moedigen het werken met de handen en het bewegen in de buitenlucht aan. 

De huiskamer van de dagbesteding is tevens gesitueerd in onze Carré hoeve en grenst met het kinderdagverblijf op de binnenhof. Ze kunnen elkaar zien vanuit de groepen, bij elkaar op bezoek gaan en gezamenlijke activiteiten uitvoeren. Dit zal altijd onder toeziend oog zijn van een volwassene. Veiligheid staat voorop.  Kinderen en ouderen met elkaar in contact brengen bevorder respect, geluk en samenwerking. 

bottom of page